PP


ww2

Lees meer over de workshop die Peter en Pingel op Doble Ocho 2012 geven read more >>

dutchPINGEL EN PETER
Wij dansen sinds 2000 intensief en met veel passie en plezier de Argentijnse Tango. Vanaf 2002 zijn we ook gaan lesgeven. Naast de reguliere cursussen en themablokken die we verzorgen, geven wij regelmatig workshops elders in het land. Ook organiseren we elk jaar weer een tangoweek in Frankrijk.
Naast lesgeven treden we regelmatig op in de tangoscene en voor bedrijven en evenementen. Daarnaast geven we workshops voor scholen, (culturele) instellingen en bedrijven. Variërend van entertainment tot training. Kern van deze trainingen vormt het versterken van presentatieve en communicatieve vaardigheden. Wij gebruiken hiervoor Argentijnse Tango en technieken uit de Feldenkrais methode.

De afgelopen tien jaar hebben wij met veel plezier lesgegeven bij Cuartito Azul. Om onze eigen visie op het lesgeven vorm te kunnen geven en te verdiepen hebben wij in 2011 de vleugels uitgeslagen en staan wij sinds juli op eigen benen met ons tango- iniatief; TangoWorks.

Pingel studeerde moderne dans en jazz aan de dansacademie en textiel monumentaal aan de kunstacademie. Recentelijk is zij afgestudeerd in de Feldenkraismethode voor bewegings (re-)educatie. Naast tangodocente is zij werkzaam als gecertificeerd docente en bewegings-coach in de Feldenkrais methode. Vanuit deze discipline begeleidt zij allerlei mensen met uiteenlopende vragen en klachten omtrent het bewegingsapparaat, variërend van professionele dansers en musici tot mensen die herstellende zijn van blessures of ongelukken. (www.how2move.nl)

Peter studeerde af als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in den Haag en heeft daarnaast een aantal jaren op hoog niveau geklommen en als kliminstructeur gewerkt. Peter is naast tangodocent, Art Director bij Exact. Door zijn werkervaring is hij in staat om ook complexe onderwerpen in de tango op een heldere en visuele manier inzichtelijk te maken.

Wim Warman
Wim Warman studeerde aan het Rotterdams Conservatorium van 1986 tot 1993. Zijn hoofdvak was Hammond-orgel en hij ontwikkelde daarnaast een eigen pianostijl in verschillende genres. In 1992 behaalde hij zijn diploma Docerend Musicus aan het conservatorium. In 1993 behaalde hij zijn diploma Uitvoerend Musicus

Van 1992 tot 1995 speelde Wim in verschillende bands, waaronder zijn eigen band 'Why Not?!' (Latin-fusion trio). Van augustus 1995 tot februari 1999 was hij pianist van het tango orkest Sexteto Canyengue, dat opgericht was door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof, en waarmee hij de wereld rondtourde. Twee hoogtepunten waren het optreden op het Montreal Jazz Festival in Canada in 1996 en op het Fringe Festival in Edinburgh, Schotland in 1997

Wim Warman is nu docent aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS) voor de vakgroep Argentijnse Tango. Hij onderwijst piano, transcriptie en improvisatie. Met tango orkest OTRA van deze vakgroep trad hij op op het Tango festival in Buenos Aires, Argentinië in het Teatro El Dorrego en Teatro de la Ribera. Daarnaast heeft hij nog samengewerkt met dichter Simon Vinkenoog, percussionist Martin Verdonk, bassist Richard Bona en cellist Yo-Yo Ma (met Sexteto Canyengue bij Han Reiziger.

englishTangoWorks is the youngest tango school and offers a brand new tango spot in Rotterdam. Founded by Pingel & Peter former teachers of Cuartito Azul. After teaching there for more than 10 years they’ve recently taken the next step; establishing their own school in Rotterdam.

TangoWorks organizes weekly lessons, workshops, practilongas and salons. TangoWorks offers a creative environment to learn, deepen and improve tango dancing. By collaborating and interacting with dancers, movement specialists, artists and musicians TangoWorks offers a platform for growth, creativity and inspiration.

De inspirators van Peter en Pingel // TangoWorks

 

Video van Peter en Pingel // Video 2 van Peter en Pingel

 

[ Ruben y Sabrina ] [ Judith y Constantin ] [ Eric y Claartje]  [ back ]